Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

9 Aralık 2012 Pazar

Açma


Malzemeler: 6 su bardagi un, 1 paket maya, 1 su bardağı ılık süt, 4 tatli kaşığı toz şeker, 2 adet yumurta (sarılarını ayırın, üzerlerine süreceksiniz),1.5 tatli kasigi tuz, 1 tatlı kaşığı mahlep, 

Yapılışı: Ilk olarak sutumuzu ilitalim ve mayayı ekleyerek eritelim daha sonrada sekeri ekleyelim. Genis ve derin bir kaba unu alalim ve tum malzemeleri ekleyelim. Kivama gore ekleyecegimiz su miktarini ( ilik olmali) ayarlayalim, hamur kulak memesi kivamina gelinceye kadar yoguralim, kivama gelince yarim saat kadar bekletelim. Daha sonra hamuru dörde bölelim ve her bir bezeyi rulo haline getirelim. Rulolarıda 3-4 parçaya ayıralim. Hamuru saç örgüsü gibi kıvırarak acma sekli verelim. Hafifce yagladigimiz tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve isterseniz corekotu serpebilirsiniz. 170 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder