Açma


Malzemeler: 6 su bardagi un, 1 paket maya, 1 su bardağı ılık süt, 4 tatli kaşığı toz şeker, 2 adet yumurta (sarılarını ayırın, üzerlerine süreceksiniz),1.5 tatli kasigi tuz, 1 tatlı kaşığı mahlep, 

Yapılışı: Ilk olarak sutumuzu ilitalim ve mayayı ekleyerek eritelim daha sonrada sekeri ekleyelim. Genis ve derin bir kaba unu alalim ve tum malzemeleri ekleyelim. Kivama gore ekleyecegimiz su miktarini ( ilik olmali) ayarlayalim, hamur kulak memesi kivamina gelinceye kadar yoguralim, kivama gelince yarim saat kadar bekletelim. Daha sonra hamuru dörde bölelim ve her bir bezeyi rulo haline getirelim. Rulolarıda 3-4 parçaya ayıralim. Hamuru saç örgüsü gibi kıvırarak acma sekli verelim. Hafifce yagladigimiz tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve isterseniz corekotu serpebilirsiniz. 170 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler