Kakaolu ve Limonlu Kek

Malzemeler
3 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı şeker, 2 tatlı kaşığı kakao, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 rendelenmiş limon kabuğu, 3 yemek kaşığı limon suyu, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, vanilya
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri bir kâsede köpürene kadar çırpalım. Daha sonra yoğurdu, ve sıvıyağı ekleyelim karıştıralım. Sonra un, limon kabuğu, limon suyu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim. Bütün malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra hamuru ikiye bölelim ve yarısına kakao ekleyelim.Az sıvıyağla yağlanmış kalıba önce sade hamuru dökelim. Daha sonra kakaolu hamuru dökelim. Kekimizi 170° de ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler