Zeytinyağlı Börülce

Malzemeler: Yarım kg börülce, 4 diş sarımsak, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 adet orta boy domates, tuz
Tarif; Börülceleri ayıklayalım ve kaynar suda hafifçe yumuşayana kadar haşlayalım. Daha sonra suyunu süzerek servis tabağına alalım. Ayrı bir kâsede kıyılmış sarımsağı zeytinyağında soteleyelim. Üzerine kabukları soyularak küp küp doğranmış domatesi ekleyelim ve sotelemeye devam edelim. Tuzuda ekleyerek ocaktan alalim. Sosu borulcenin uzerine gezdirip servis yapalim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler