Susamlı Poğaça-Simit Poğaça

Malzemeler: 1/2 cay bardağı sıvı yağ, 125 gr margarin, 3,5 su bardağı un, 1 su bardağı yoğurt, 1 yumurta, 1 cay kaşığı mahlep
İç Harç Malzemeleri: 250 gram beyaz peynir, 1/2 demet maydanoz, 
Üzerine: Bolca susam, isterseniz ince dilimlenmis sucuk
Yapılış: Peynirimizi derin bir kapta iyice ezelim. Üzerine kıyılmış maydanozuda ekleyip iyice karıştırarak iç harcı hazırlayalım. Hamur için olan malzemelerden un hariç olan tüm malzemeleri derin bir kaseye koyalım ve iyice karıştıralım. Daha sonrada unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuzdan küçük parçalar koparıp, unlanmış düz bir zemin üzerinde yuvarlayalım ve çay tabağı büyüklüğünde açıp, içlerine 1 çorba kaşığı harç yerleştirerek ortadan ikiye kapatalım veya isterseniz rulo gibi isterseniz yuvarlayabilirsiniz (resimde olduğu gibi). Daha sonra poğaçaları susama bulayalım. isterseniz tepelerine ince dilimlenmis sucuk koyabilirsiniz. Onceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler