Muzlu Muffin

Malzemeler; 1 yumurta, 3/4 bardak tozşeker, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1/2 bardak süt, 150 gr tereyağı (mikrodalgada eriterek , ılık olarak ilave edelim), 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı karbonat, 1 tutam tuz, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı toz zencefil, 3 bardak un, 2 olgunlaşmış muz
Üzerini süslemek için; ceviz

Yumurtaları, şekeri iyice çırpıp, yoğurdu da ekleyip çırpmaya devam edelim. Ardından ceviz hariç tüm malzemeleri ekleyip en son ezilmiş muzları ekleyelim ve iyice çırpalım. Muffin kalıplarına karışım hamuru boşaltıp, üzerlerine hafif ıslatarak yapıştırdığımız cevizleri de ekleyip önceden ısıttığımız 170°deki fırınıma verelim. 45 dk. pişirelim. Piştikten sonra iyice soğumasını bekleyelim. Muzlu olduğu için hafif nemli kalan bir dokusu var.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler