Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

15 Temmuz 2014 Salı

İncir Uyutması

Malzemeler: 15 incir (küçük küçük doğranmış), 1 litre süt, 1 yemek kaşığı toz seker
Süslemek için: Hindistan cevizi, kırılmış fındık, toz badem, toz cam fıstığı veya istediğiniz bir çerez
Öncelikle sütü kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Sut kaynarken doğranmış incirlerin üzerine sıcak su dökelim yaklaşık 1 saat yumuşamalarını bekleyelim. Daha sonra incirlerin üzerine 2 kepçe sıcak sut ekleyelim ve bılendırla çekelim. Toz şekeri ve 2 kepçe sut daha ilave edelim blendırla çekmeye devam edelim. Daha sonra sütün tamamını ilave edelim ve blendirla bir iki kez daha çekelim ( kıvamını hemen buluyor). Tatlımızı kâselere dökelim, üzerlerini kapatalım ve soğumalarını bekleyelim. Soğuyunca dolaba alabiliriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder