Zeytinyağlı Kuru Domates Dolması

Malzemeler; 1/2 kg kuru domates, 3 orta boy kuru sogan, 2 su bardağı dolmalık pirinç ,1 yemek kaşığı kuş üzümü,1 yemek kaşığı dolmalık fıstık,2 tatlı kaşığı nane,2 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı limon tuzu veya yarım limonun suyu, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 1 çay bardağı kaynamış su, yarım su bardağı zeytinyağı,tuz.
Tarif: Incecik dogranmis soğan ve fıstığı, fıstıklar pembeleşene kadar yarım su bardağı yağda kavuralim. Pirinci yikayip suyunu süzelim ve tencereye ekleyelim. pirinçler tane tane olunca diğer tüm malzemeleri ekleyelim. kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Kuru domatesleri 15 dakika haşlayalım. Sudan çıkarıp süzelim. Süzdüğümüz domatesleri hazırladığınız iç malzemeyle doldurup tencereye dizin. yarılarına kadar gelecek biçimde kaynamış su ekleyelim.Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirelim. Sonra tencereyi ocaktan alalım. Ilık veya soğuk servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler