Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

5 Mart 2014 Çarşamba

Kakaolu Yumuşak Kek-Lokmalık Kek

Malzemeler
100 gr tereyağı, 5 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı kakao tozu, 2 çay kaşığı kabartma tozu, 2 adet yumurta, 1su bardağı bir parmak fazla toz şeker, 1,5 yemek kaşığı akışkan bal, 3 yemek kaşığı süt 
Yapılışı
Öncelikle Sos tenceresinde tereyağını eritelim ve soğumaya bırakalım. Un, kakao ve kabartma tozu derin bir kapta iyice karıştıralım. Daha sonra içine çırpılmış yumurta, toz şeker ve balı unlu karışıma ekleyerek pürüzsüz görünüm alana kadar çırpalım. Sos tenceresinin içindeki ılımış tereyağın içine sütü ilave edelim ve çırpalım. Hazırladığımız karışımdan 1-2 yemek kaşığı katalım ve tekrar çırpalım. Tereyağlı bu karışımı unlu-yumurtalı karışımın içine katarak tereyağın karışımın içinde kaybolduğundan emin olana kadar iyice çırpalım. Bu şekilde en az 4-6 saat buzdolabında bekletelim (tereyağının donması için). Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede, istediğimiz şekildeki küçük kek kalıplarına tereyağı sürelim. Her bir kalıbın tam ortasına 1 tatlı kaşığı dolusu karışımdan koyalım ve 10-15 dakika (güzelce kabarana kadar) pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder