Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

23 Mart 2014 Pazar

Haşhaşlı Kek

Hafta sonu gittiğim kursa götürdüm. Herkes bayıldı ve tek bir dilim bile kalmadı.
Malzemeler
1 su bardağı damla çikolata, 3 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 cay bardağı haşhaş tohumu, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, vanilya 
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri bir kâsede köpürene kadar çırpalım. Daha sonra yoğurdu, haşhaşı ve sıvıyağı ekleyelim karıştıralım. Sonra un, kabartma tozu, vanilya ve damla çikolatayı ekleyelim. Bütün malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra keki çok az sıvıyağla yağlanmış kalıba dökelim. Kekimizi 170° de ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder