Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası

                        
Malzemeler
1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağ,1 su bardağı yeşil mercimek 1,5 su bardağı erişte, kuru nane, pul biber tuz, karabiber 2 su bardağı tavuk suyu yoksa normal su, 8 su bardağı kaynar su
Yapılış
Mercimekleri yaklaşık 20 dakika haşlayalım. Haşlanan mercimekleri süzelim ve bekletelim.Diger yandan soğan ve sarımsağı incecik doğrayalim. Derin bir tencereye yağları alalim ve eritelim. Eriyen yağa soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşene kadar kavuralim. Daha sonra tavuk suyunu ve kaynar suyu yavaş yavaş ilave edelim ve mercimekleri ekleyelim. Su kaynayınca erişteleri de ilave edelim. En son tuz ve karabiberide ilave ederek kısık ateşte mercimek ve erişteler pişene kadar bir iki taşım kaynatalım.
Ayrı bir tavaya çok az tereyağ koyalım. Kuru nane ve pul biber ilave ederek kızdıralım. Pişen çorbaya ilave ederek bir taşım daha kaynatalım. Sıcak olarak servis edelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler