Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

16 Mart 2014 Pazar

Çilekli Tartölet


Tarifi sofra dergisinden aldık..Sonuç; Tek kelimeyle süperrrrr
Malzemeler
1 adet yumurta, 150 gram margarin, İki buçuk su bardağı un, Yarım paket kabartma tozu, Bir tutam tuz, 1 çorba kaşığı tozşeker, 4 çorba kaşığı soğuk su, 10 tane nohut
Üzerine: 1 paket krem şanti, 1 çay bardağı soğuk süt, Yarım kutu labne peynir .Çilek
Yapılışı
Unu, iki kez eledikten sonra ortasını havuz şeklinde açın. Yumurtayı, margarini, yarım paket kabartma tozunu, bir tutam tuzu, tozşekeri ve 4 çorba kaşığı suyu ilave edin. Kabın kenarlarındaki unu malzemelerin üzerine ekleyerek, parmak uçlarınızla hızlı hızlı yoğurun (eğer hamur katı olursa biraz daha su ekleyin). Hamurun üzerini streç filmle kaplayıp, 20 dakika buzdolabında bekletin. Küçük tartkalıplarını yağlayın. Üzerlerine un serpin. Hamurdan küçük parçalar koparıp, yuvarlayın. Merdane ile yarım cm kalınlığında açın. Kalıplara düzgün bir şekilde döşeyin. Kenarlarından kesin, elinizle bastırarak yükseltin. Kalıplara döşediğiniz hamuru birkaç yerinden çatalla delin. Her bir kalıbın içine alüminyum folyo döşeyin. Üzerine yaklaşık 10 adet nohut koyun (böylece hamurun kabarmasını önlemiş olursunuz). Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğutun. Krema için 1 çay bardağı soğuk sütle krem şantiyi, koyulaşana dek çırpın. İsterseniz yarım kutu labne peyniri ekleyin. Tekrar karıştırın. Tart hamurlarının içine bu kremayı sürün. Çilekleri bütün şekilde kremanın üzerine dizin. Parlak gözükmesi için üstlerine sulandırılmış çilekreçeli sürün veya tart jölesi döküp, servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder