Cevizli Avci Böreği

Malzemeler: 4 tane yufka, 250 gr kıyma, 1 kuru soğan, 1 yemek kaşığı salça, Yarım çay bardağı köftelik bulgur, 1 çay bardağı sıcak su, 1 çay bardağı dövülmüş ceviz, 1 avuç kıyılmış maydanoz, Tuz, karabiber, pul biber
Yufkalara sürmek için: Yarım su bardağı su, yarım su bardağı sıvıyağ (bir kâsede karıştıralım)
Üzeri için: 1 yumurta ve galeta unu
Öncelikle soğanı incecik doğrayarak 2 yemek kaşığı sıvıyağda kavuralım. Daha sonra kıymayı da ilave edip kavurmaya devam edelim. Salça, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip bir iki dakika daha kavuralım. İçine bulgur ve sıcak suyu dökerek altını kapatalım ve 10-15 dakika dinlendirelim. En son ceviz ve maydanozu ekleyip karıştıralım.
Bir yufkayı düz bir zemine serelim. Üzerine su ve sıvıyağ karışımından sürelim. Daha sonra ikinci yufkayı üzerine serelim. Onun da üzerine su ve sıvıyağ karışımından sürün ve ikisini birlikte 8 eşit parçaya keselim. Geniş kısımlarına kıymalı içten koyup sigara böreği gibi gevşek gevşek saralım. Aynı işlemi kalan iki yufka için de yapalım. Bir kâsede yumurtayı çırpalım. Börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim (İsterseniz sıvı yağda kızartabilirsiniz, ben bu seferlik öyle yaptım)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler