Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

24 Şubat 2014 Pazartesi

Enfes Poğaça

Malzemeler
1 su bardağı ılık su, 1 yaşmaya, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 5 yemek kaşığı şeker, aldığı kadar un
İç malzeme
Peynir ve maydanoz
Üstü için
1 yumurta sarısı Çörek otu ya da susam
Yapılış 
1 bardak ılık suda mayayı iyice eritelim ve bunu çukur bir kaba dökelim. Süt sıvı yağ tuz ve şekeri ekleyerek hepsini iyice karıştıralım. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyelim ( unun kıvamı kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar). Hamurun üstüne hafif un serperek nemli bir bezle örtelim ve ılık yerde 1 saat kadar dinlendirelim. Daha sonra hamurdan ceviz kadar ya da biraz daha büyük parçalar kopartarak elimizle açalım ve içine peynirli harçtan koyalım. Poğaçaları tepsiye dizelim ve üstlerine çırpılmış yumurta sürelim ve çörek otu serperek 180 derecede ortalama 20 25 dakika pişirelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder