Enfes Poğaça

Malzemeler
1 su bardağı ılık su, 1 yaşmaya, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 5 yemek kaşığı şeker, aldığı kadar un
İç malzeme
Peynir ve maydanoz
Üstü için
1 yumurta sarısı Çörek otu ya da susam
Yapılış 
1 bardak ılık suda mayayı iyice eritelim ve bunu çukur bir kaba dökelim. Süt sıvı yağ tuz ve şekeri ekleyerek hepsini iyice karıştıralım. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyelim ( unun kıvamı kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar). Hamurun üstüne hafif un serperek nemli bir bezle örtelim ve ılık yerde 1 saat kadar dinlendirelim. Daha sonra hamurdan ceviz kadar ya da biraz daha büyük parçalar kopartarak elimizle açalım ve içine peynirli harçtan koyalım. Poğaçaları tepsiye dizelim ve üstlerine çırpılmış yumurta sürelim ve çörek otu serperek 180 derecede ortalama 20 25 dakika pişirelim

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler