Zencefilli Kurabiye


Kolay kolay bayatlamayan nefis kokulu bir kurabiye.
Malzemeler
2 yumurta, 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 4 kahve fincanı pudra şekeri, 2 tatlı kaşığı zencefil, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 paket kabartma tozu, 2,5 su bardağı un
Hazırlanması: Öncelikle Tereyağını eritelim ve bir kâsede yumurtalarla iyice çırpalım. Daha sonra tüm malzemeyi karıştırıp bir hamur yapalım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.180 derecede fırında 15-20 dakika pişirelim. Soğuyunca üstüne pudra şekeri serpelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler