Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

10 Ocak 2014 Cuma

Tahinli Susamlı Kurabiye

Tahin ve susam aroması ile müthiş bir kurabiye. 
Malzemeler
1 su bardağı tahin 1 su bardağı şeker, 1 çay bardağı sıvıyağ, 3 su bardağı un, 2 yumurta (sarıları kurabiye hamuruna, akları üzerine), 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya
Üzeri için Susam 
Yapılışı 
Susam ve yumurta akları hariç tüm malzemeyi derin bir kâsede iyice yoğurarak ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edelim. Hamurdan cevizden az küçük parçalar alalım ve istediğimiz şekli verelim. Daha sonra yumurta beyazlarını çırpalım ve yuvarladığımız kurabiyeleri önce yumurta beyazına sonra bolca susama batıralım. Kurabiyeleri hafifçe yağladığımız veya yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizelim. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında kurabiyelerimiz beyaz kalacak şekilde pişirelim.
Kurabiyelerimize soğuyana kadar dokunmayalım. Çünkü kurabiyeler sıcakken kolayca dağılır. Kurabiyeler soğuyunca sertleşecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder