Krem Karamel

Malzemeler
Karamel kısmı için
1 su bardağı şeker, 5 yemek kaşığı su, 4-5 damla limon suyu
Krem kısmı için
3 su bardağı süt , 5 adet orta boy yumurta,1 su bardağından 1 parmak eksik şeker, 1 tatlı kaşığı vanilya, 1 portakal kabuğu rendesi 
Önce karameli hazırlayın. Bunun için şeker, su ve limon suyunu tercihen çelik bir tavaya alıp karıştırın. Kısık ateşte karamelize olana kadar hiç karıştırmadan pişirin. Çok fazla yakmayın şeker acılaşır.
Karameli kullanacağınız kaselerin dibine 1 er yemek kaşığı olacak şekilde paylaştırın. Fakat bunu kaşıkla değil, tavayla göz kararı yaparsanız daha iyi olur. Diğer tarafta, 2 bardak sütü kaynama derecesine gelene kadar ısıtın. Yumurta ve şekeri 2-3 dakika kadar mikserle çırpın. Kalan 1 bardak soğu sütü ilave edip karıştırın.Sıcak sütü de azar azar ilave ederek, el çırpıcısıyla hızla karıştırın. (Bu kısımda elektrikli mikser kullanmıyoruz ki fazla köpük olmasın)
Karışıma portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Üzerinde fazla köpükleri kevgirle alıp atın. Yoksa bu köpükler tatlınızın kıvamını etkileyip, sönmesine sebep olabilir. Krem kısmını kaselere paylaştırın. Kaseleri derin bir fırın kabına oturtup, en az kaselerin üçte birine gelecek kadar sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırına krem karamelleri sürün. Yarım saat bu şekilde pişirip, fırının ısısını 175 dereceye yükseltin. Üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından tatlıları alıp oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Ilıyan tatlıları buzdolabına kaldırıp en az 12 saat bekletin.
12 saatin sonunda ince uçlu bir bıçakla kaselerin kenarından geçerek, kaseleri servis tabaklarına ters çevirin.
NOT: Tarifi cahide hanimin sitesinden aldim. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler