Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

24 Ocak 2014 Cuma

Ispanaklı Peynirli Rulo Börek


Ispanak ve Peynirin müthiş birlikteliği
Malzemeler: 4 yufka, 1 kuru soğan, 2 yumurta, 1 bardak ılık süt, 1/2 su bardağı, 1 cay bardağı sıvıyağ, 250 gr istediğiniz bir çeşit peynir( ben tulum kullandım), yarım kilo ıspanak, karabiber, pul biber
Yapılış: Ispanağımızı iyice yıkayalım. Diğer yandan soğanı ince ince doğrayalım ve baharatları ekleyip hafifçe kavuralım. Ispanağı süzdükten sonra irice doğrayalım ve tavaya ilave edelim. Harcımızı ıspanaklar yumuşayana ve suyunu çekene kadar kavuralım. Daha sonra yufkaları soslayacağımız sütlü harcı hazırlayalım: Sıvıyağ, süt ve yumurta beyazlarını bir kasede karıştırarak harcımızı hazırlayalım.
Yufkalarımızı üst üste koyalım ve hepsini birden dörde bölelim. En üstteki yufkanın üzerine sütlü harçtan sürüp her bir üçgenin geniş kısmına kaşıkla ıspanaklı harçtan koyalım. Rulo yapıp veya gül böreği şekli verebilirsiniz. Ben bir kısmını öyle yaptım. Börekleri yağlanmış tepsiye dizelim. Aynı işlemleri yufkalarımız bitene kadar tekrarlayalım ve bitince böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıttığımız 180 derecede börekler kızarana kadar pişirelim. Ben böreği ruloları bölerek servis yaptım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder