Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

13 Ocak 2014 Pazartesi

Barbeku Soslu Tavuk


Malzemeler: 1 kg tavuk fileto veya istediginiz bir tur tavuk eti , 250 ml ketçap, 50 ml portakal suyu, 25 gr rendelenmiş taze zencefil, 2 diş ezilmiş sarımsak, 1 cay kaşığı kuru kırmızıbiber, 1 cay kaşığı yenibahar, tuz
Marine için: 2 diş ezilmiş sarımsak, 1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi, 50 ml Ayçiçek yağı, 2 dal taze kekik, 1 cay kaşığı kırmızı pul biber
Yapılış:Tavukları derin bir kaba koyup, marine malzemeleriyle birlikte 2 saat buzdolabında bekletelim. Kanatları marineden çıkartalım ve ızgara yapalım ya da kızartalım ( ben ızgara yaptım) 
Bir tavanın içinde az yağda ketçap, sarımsak, tuz, zencefil, portakal, ya da ananas suyu, kırmızı pul biber ve yenibaharı pişirelim ve ateşten alalım. 
Kızarmış tavukları bu sosun içinde 2-3 dakika bekletelim. Ardından patates püresi, hafifçe sotelenmiş yeşil biber ve havuç ile servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder