Barbeku Soslu Tavuk


Malzemeler: 1 kg tavuk fileto veya istediginiz bir tur tavuk eti , 250 ml ketçap, 50 ml portakal suyu, 25 gr rendelenmiş taze zencefil, 2 diş ezilmiş sarımsak, 1 cay kaşığı kuru kırmızıbiber, 1 cay kaşığı yenibahar, tuz
Marine için: 2 diş ezilmiş sarımsak, 1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi, 50 ml Ayçiçek yağı, 2 dal taze kekik, 1 cay kaşığı kırmızı pul biber
Yapılış:Tavukları derin bir kaba koyup, marine malzemeleriyle birlikte 2 saat buzdolabında bekletelim. Kanatları marineden çıkartalım ve ızgara yapalım ya da kızartalım ( ben ızgara yaptım) 
Bir tavanın içinde az yağda ketçap, sarımsak, tuz, zencefil, portakal, ya da ananas suyu, kırmızı pul biber ve yenibaharı pişirelim ve ateşten alalım. 
Kızarmış tavukları bu sosun içinde 2-3 dakika bekletelim. Ardından patates püresi, hafifçe sotelenmiş yeşil biber ve havuç ile servis yapalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler