Zencefilli Kek


Malzemeler: 3 yumurta, bir tatlı kaşığı zencefil, bir su bardağı sıvı yağ, bir su bardağı günlük süt, 3 su bardağı un, 1.5 su bardağı şeker, 2 paket kabartma tozu, 1 paket şekerli vanilin, 2 çay bardağı hindistan cevizi, 1 yemek kaşığı tereyağ yoksa margarin, 
Yapılış: Yumurtalarımızı derin bir kaba kıralım ve iyice çırpalım, şekerimizi, sütümüzü ve sıvı yağımızı ekleyelim ve biraz daha çırpalım. Karışıma unumuzu, kabartma tozumuzu, vanilinimizi, hindistan cevizimizi ekleyip mikserle düşük ayarda karıştıralım. Karışımımıza en son damla çikolatayı ilave edelim. Kalıbımızı tereyağımızla yağlayalım ve bir iki kaşık un serpelim sonrada karışımımızı kalıbımıza boşaltalım. Önceden 10 dakika ısıttığımız fırınımızda 180 derecede 40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler