Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

18 Aralık 2013 Çarşamba

Kavala Kurabiyesi-Edirne Kurabiyesi

Malzemeler
1 su bardağı iri kıyılmış badem veya Antep fıstığı, 1 yumurta akı, 200 gr tereyağı, 100 gr pudra şekeri, 1 paket vanilya, 2 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri için: 1/2 bardak pudra şekeri
Tarif: Unumuzu tavada sararana kadar kavuralım. Ocaktan alıp biraz soğuttuktan sonra derin bir kâseye koyalım. Bademleride sürekli karıştırarak kavuralım ve soğuduktan sonra kâseye alalım. Daha sonra diğer tüm malzemeleride kâseye alalım. Hamurumuzu iyice yoğurduktan sonra merdaneyle bir santim kalınlığında açıp bardakla yuvarlak şekilde keselim. Kestiğimiz yuvarlak şekillerin tam ortasindan yine bardakla keserek ay şeklini elde edelim. Kurabiyelerimizi yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye dizip önceden 180 derecede ısıtılmış fırında hafifçe pembeleşene kadar pişirelim. Yaklaşık 10-15 dakikada pişiyor. Kurabiyeleriniz soğuduktan sonra pudra şekerine bulayıp servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder