Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

3 Aralık 2013 Salı

Ispanaklı Kolay Börek



Malzemeler: 6 adet yufka, Yarım kilo ıspanak, 2 yumurta, 1 cay bardağı yoğurt, 1 cay bardağı sıvı yağ, karabiber, tuz, 2 orta boy soğan, 
Yapılışı: Soğanımızı doğrayalım ve yarım cay bardağı sıvıyağla hafifçe kavuralım. Üzerine yıkayıp doğradığımız ıspanağımız, karabiberi ve tuzu katarak kavuralım ve soğumaya bırakalım. Yufkalarımızdan bir yaprağı geniş bir alana serelim. Diğer yandan kalan yağ, süt veya yoğurt ve 1 yumurtayı iyice karıştırarak bir sos karışım hazırlayalım. Bu karışımdan ilk yufkamıza fırça ile sürelim. Yufka ne çok kuru, nede yırtılacak kadar yumuşamış olmamalıdır. 2. yufkayı bu ıslattığımız birinci yufkanın üzerine serelim. Bu yufkanın üstüne karışım sürmeyeceğiz. İki yufkayı birbirine elle yapıştırarak yufkayı 16 parçaya ayıralım ve üçgenlerimizin geniş kısmına ıspanaklı harçtan koyalım ve küçük sigara böreği şeklini verelim. Diğer 4 yufkayada ayni işlemleri yapalım. Dilerseniz böreklerin ucunu ya suyla ya da kalan bir yumurtanın sarısını ayırdığımız beyazı ile yapıştırabilirsiniz. Börekleri çok az yağ sürdüğümüz fırın tepsisine yerleştirelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında böreklerimiz kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder