Truff-Çikolatalı Toplar

                                 

Davet sofraları için kurtarıcı, çocukların bayıldığı, yetişkinler içinde enfes bir tat. Hem yapımıda çok kolay. Pastanelerde satılan ev içinde ne olduğunu bilmediğimiz truf ler yerine evde kolayca yapıp afiyetle yemek dileğiyle

Malzemeler: 200 gr bitter çikolata, 1 kutu ( 200 ml sıvı krema), Ortadan kesilmiş yuvarlak pasta keklerinden yarısı

Üzeri İçin: Hindistan cevizi, iri kıyılmış fındık, iri kıyılmış antep fıstığı, glazür çikolata, süsleme şekerleri ( tercihinize göre istediğiniz malzemeyle süsleyebilirsiniz)
Yapılış
Çikolatamızı benmari usulü eritelim ve içine kremayı ekleyelim. Karıştırarak iki malzemeyi birbirine yedirelim. Bu karışıma ufaladığımız kekimizi ilave edelim, kek ve karışım iyice birbirine girene kadar karıştıralım. Karışımı daha sonra buzdolabında 2 saat kadar bekleterek karışımın yoğunlaşmasını sağlayalım. Daha sonra karışımdan tatlı kaşığı ile eşit parçalar alalım ve avucumuzda yuvarlayalım. Tercihimize göre ( Üzeri için olan malzemelerden) hangilerini istiyorsak truflerimizin üzerini onunla kaplayarak süsleyelim ve minik kek kâğıtlarına koyalım. Buzdolabında iyice donana kadar beklettikten sonra servis yapalım.
Benzer Tarifler Icin Tıklayın 
İrmikli Toplar
Kakaolu Toplar
Kolay Çikotop
Fındıklı Toplar

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler