Karnıyarık Börek

Malzemeler: 4 yufka, 2 adet kemer patlıcan, 1 kuru soğan, 400 gr kıyma, 2 adet küçük küçük doğranmış domates, 4 adet çarliston biber, doğranmış, 1/2 demet maydanoz, ince ince kıyılmış, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 kahve kaşığı karabiber, tuz, 
Üzeri için: 1 yumurta sarısı 
Yufkaları soslamak için: 1/3 su bardağı sıvı yağ,  3 çorba kaşığı yoğurt 
Yapılış 
Tavamıza ince ince doğranmış soğanlarımızı, ince ince doğranmış biberi koyalım ve sıvı yağla kavurmaya başlayalım. Soğanlar ve biberler kavrulunca kıymamızı ilave edelim ve karıştırarak biraz kavuralım. Daha sonra minik küpler halinde doğranmış, soyulmuş  patlıcan ve minik küpler halinde doğranmış domatesleri ilave edelim ve biraz daha kavuralım. Tavamızı ocaktan alalım ve doğranmış maydanozları, baharatları ilave edelim ve iyice karıştıralım. Harcımızı sıcaklığı gidene kadar bekleyelim. İç harcımız hazır. 
Diğer yandan sıvı yağı, yoğurdu ve yumurtaları bir kapta karıştıralım. Karışımın yarısını yufkalardan birinin üzerine sürelim. İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine serip, kalan karışımını da bunun üzerine sürelim 
( Yufkanız ince ise bir yufka daha ekleyebilirsiniz) . Aynı şekilde 2 yufkayı daha ayrı bir şekilde soslayalım. Daha sonra soslanmış yufkalarımızı 8 er eşit üçgen elde edecek şekilde keselim. Yani toplamda 16 üçgen olacak. Her bir üçgenin geniş kısmına harçtan bolca koyalım ve sigara böreği gibi saralım. Böreklerin uç kısmına suyla ıslatılmış fırça sürüp yapıştıralım. Böreklerin hepsini yağlanmış tepsiye dizelim. Uzerlerine yumurta sarısı sürelim. Böreklerin ortasına bıçak yardımıyla bir çizgi çizelim ve karnıyarık şeklinde açalım. Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında böreklerin üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler