Zencefilli Kalıp Kurabiye

Malzemeler: 1 tatlı kaşığı zencefil,  125 gr tereyağı, 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı sirke, 1/2 su bardağı pudra şekeri,1 paket kabartma tozu, aldığı kadar un
Hazırlanışı: Un dışındaki malzemeleri mikserle çırpalım. Daha sonra karışım kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ekleyerek yoğuralım. Daha sonra hamuru bezelere ayıralım. Her bir bezeyi unladığımız düz bir zeminde merdane ile yarim cm kalınlığında açalım. Daha sonra kurabiye kalıplarıyla şekiller çıkaralım. Kurabiyelerimizi hafifçe yağladığımız tepsiye dizelim. Dilerseniz üzerlerine damla çikolata veya susam serpebilirsiniz ( minik yeğenim bir kaçına yanlışlıkla çorekotu serpti). Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız fırında 175C'de pişirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler