Isırgan Otu En Popüler Şifali Bitkiler Arasında

Dr. Ömer Coşkun ısırgan otunun faydaları bakımından çok değerli bir şifalı bitki olduğunu söyledi. Faydalarının saymakla bitmeyen taze ısırgan otu, mikrop kapması ve burun kanamalarını önlüyor.

Yıllardır insanın tenine değdiği zaman verdiği ısırıcı hissi ile sevilmeyen ısırgan otunun zamanla en popüler şifalı bitkilerden birisi olduğunu kaydeden Dr. Coşkun, “Isırgan otu hemen hemen her yerde bulabileceğiniz bir şifalı bitkidir. Demir ve c vitaminini barındıran ısırgan otu kalsiyum, silik asit ve potasyum bakımından zengindir. Isırgan otunun kökleri ve toprak üstünde bulunan kısımları kullanılır. Taze ısırgan otu, mikrop kapması ve burun kanamalarını önler” dedi.

Kanı Temizliyor
Isırgan otu çayının sağlık açısından günde bir bardak tüketilmesi gerektiğini belirten Dr. Ömer Coşkun, şunları aktardı:“Kansızlık için ısırgan otu tüketilir. Demir eksikliğine ısırgan otu tüketimi iyi gelir. Vücuttaki ödem ve iltihabın atılmasında ısırgan otu şifalı bir bitki olarak yardımcı olur. Anne sütünün artmasına fayda sağlar. Kanı temizleyici, adet söktürücü, kurt ve ateş düşürücü etkileri vardır. İştah artırıcı etkisi ve müshil etkileri de bulunur. İdrar yolları enfeksiyonu ve iltihaplarına karşı da ısırgan otu tavsiye edilir.

Saç Dökülmesini Önleyici
Gut, romatizma, siyatik hastalıklarına ve lumbago ağrılarına karşı ısırgan otu sapı yere yakın olan bölümünden kesilerek ağrılı bölgelere sürülür. Nefes yollarını açar, şiddetli baş ağrılarını gidermeye yardımcı olur. Böbrek taşı ve böbrek kumlarını dökmede ısırgan otu yardımcıdır. Kansızlık ve şeker hastalığına ısırgan otu yardımcıdır. Sedef hastalığında ısırgan otu yaprakları haşlanılarak tüketilir ve hastalıklı cilt yüzeyi üzerine konulur.” Dr. Ömer Coşkun, ısırgan otu yağının romatizma ağrılarını yatıştırıcı, saç dökülmesini önleyici, bal ile kullanılan tohumunun ise bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyledi.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler