Gevrek

Tarifi bir gazete ekinden aldım. Çok iyi tuttu. Çocuklar bayıldı
Malzemeler
3/4 su bardağı ılık su, 1 su bardağı sıvı yağ, 40 gr yaş maya, 4 su bardağı un, 1 yemek kaşığı şeker, 1 miktar tuz, 1 cay kaşığı mahlep, 1 Adet Yumurta beyazı, üzeri için susam

Hazırlanış
İlk önce ılık suyun içine mayayı ve şekeri ilave ekleyerek mayanın kabarmasını sağlayalım. Elenmiş unun ortasını havuz gibi açarak içine mayalı sıvıyı, sıvı yağı, mahlepi, tuzu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamur kıvamına gelince hamur kabının ağzını örterek, ılık bir ortamda, hamur 2 misli kabarana dek mayalandıralım. Mayalanan hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopararak silindir çubuklar yapalım. Hamurun ikinci kez mayalanması için oda sıcaklığında 1/2 saat daha bekletelim üzerine yumurta beyazı sürüp susam serpelim. Aralara çörekotu serpiştirebiliriz. Hamurları, önceden ısıtılmış 190 derece ısılı fırında, altları üstleri pembeleşene dek pişirelim. Çubukların kıtır olması için pişer pişmez fırından çıkaralım

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler