Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

11 Ekim 2013 Cuma

Diyet Kabak Tatlısı

Malzemeler 
1/2 kg (2 kavun dilimi tatlı bal kabağı).1,5 çorba kaşığı toz tatlandırıcı (veya 10-12 adet tablet tatlandırıcı), 4-5 adet karanfil
Hazırlanışı: Kabakların kabuklarını soyalım ve 2-3 parmak eninde dilimleyelim. Orta boy bir çelik tencerenin içine dilimlenmiş kabakları koyarak üzerine toz tatlandırıcıyı serpelim. Ya da tablet şeklindeki tatlandırıcıları ekleyelim. Karanfilleri de ekleyip, 1 bardak suyu kabakların üzerine gezdirelim. Kabakları kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kapağı kapalı olarak pişirelim. Daha sonra tencerenin kapağını açarak 10 dakika daha pişirelim. Kabaklar iyice yumuşayınca ocaktan alalım ve tencerede soğutalım. Servis yaparken fındık yada cevizle süsleyebiliriz
Not:Tarifi bir gazetenin verdigi dergiden aldim.
Benzer Tarifler: 
Kabak Tatlısı-Pumpkin Dessert

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder