Adana Kebap

Kurban etleri bitmeden kebapta yapalım dedik. Ancak fotoğrafı cep telefonu ile çekince yarım çıktığını fark edememişim. Ama kebap kısmı iyi çıkmış. 
Malzemeler 
1 kg koyun döş eti, 200 gr kuyruk yağ, 4 salçalık kök kırmızıbiber ( ince ince kıyılmış), tuz, acı toz biber
Yapılış
Et ve kuyruk yağını tahta üzerinde zırh ile el kıyması denilen kıvama gelene kadar kıyalım. Daha sonra biberler ve tuzuda kıymanın içine koyup, çiğ köfte yoğurur gibi yoğuralım. Daha sonra yoğurduğumuz bu karışımı 1 gün buzdolabında bekletiyoruz. 1 gün bekleyemiyorsanız en az 2 saat dinlendirin. Daha sonra elimizi ıslatalım ve karışımdan elimizle alarak yassıltıp şişe takılacak sekle getirdikten sonra eti kebap şişlerine saplayalım. Elimizle eti şişe yukarıdan aşağıya yayalım. Kebapları ızgaraya dizelim ve sık sık çevirerek pişirelim. Kebap hafif ateşte pişirilmelidir. Yanında pişmiş biber ve domates, pişmiş soğan salatası ve normal soğan salatası ile servis yapabiliriz. Kebabımızı yanında ince pide ekmek ile servis edersek tam Adana usulü olur. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler