Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

18 Eylül 2013 Çarşamba

Erişte

Malzemeler: 5 yumurta sarısı, 1 yumurta, 2 su bardağı su, 1 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 küçük muskat, alabildiği kadar un ( kulak memesi kıvamına gelene kadar) 

Yapılış: Yumurta sarılarını ve tam yumurtamızı derin bir kâsede mikserle çırpalım. Daha sonra tuz, rendelediğimiz muskat, su, sut ve alabildiği kadar unu ekleyelim ve kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar iyice yoğuralım. Hamurumuzun üzerini nemli bir bezle örterek 2 saat kadar dinlendirelim. Hamuru bezelere ayıralım ( 5-6 beze oluyor) ve bezeleri tek tek açalım, masa örtüsünün üzerine biraz un serpelim ve hamurları burada bir saat kadar kurutalım ( birbirlerine değmeyecekler). Kuruyan yufkaları 2,5-3 cm genişliğinde şeritler halinde keselim. Bu şeritleride üst üste koyarak kibrit çöpünden biraz daha fazla kalınlıkta keselim. Geniş bir tepsi üzerinde güneş gören bir yerde 1-2 gün kurutalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder