Düdüklü Tencerede Taze Fasulye


İlk defa denedim. Tadı muhteşemdi, yiyenlerde bayıldı. Hem de çok sağlıklı. 

Malzemeler: 1/2 kg. taze fasulye, 1 kuru soğan, 2 domates, 2 diş sarımsak, 2 orta boy havuç, Yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 kesme şeker
Yapılış
Düdüklü tencereye önce doğranmış soğanımızın yarısını ve küp küp doğranmış domatesimizin yarısını döşeyelim. Diğer yandan fasulyelerimizi ayıklayalım ve yan yan doğrayalım ( resimdeki gibi) ve tencereye domateslerin üzerine döşeyelim ve doğranmış sarımsaklarımızıda ilave edelim. Daha sonra fasulyelerin üzerine kalan soğan, domates ve doğranmış havucumuzu ( resimdeki gibi) ekleyelim. 
Son olarak tuzu, şeker ve zeytinyağını ekleyelim. Yemeğe hiç su koymamıza gerek yok. Düdüklünün kapağını kapatalım ve yemeği orta ateşte pişirelim. Tencerenin düdüğü ötmeye başlayınca düdüğünü indirip 10 dakika daha pişirelim. Ocağın altını kapattıktan 10 dakika sonra kapağı açalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler