Pratik Kazandibi


Türk mutfağının en güzel ve yaratıcı tatlılarından biri. Normalde tavukgöğsüyle yapılan bir tatlı. Ama biz tavukgöğüssüz yaptığımız için aslında adi: Muhallebi Kazandibi. Yurtdışından gelen arkadaşlarımda bayılıyorlar. Özetle Vanilya, Sut ve Yanık aromanın muhteşem 3 lü birliği olan bir tatlı. Yanında bir de kahve ile doyumsuz bir an yakalayabilirsiniz. 


Malzemeler: 1 kilo süt, 2 çay bardağı toz şeker, 2 çorba kaşığı un, 3 yemek kaşığı mısır nişastası, 1paket vanilya, Üzeri için tarçın

Karamelin Hazırlanışı: Fırın tepsimizi 2 yemek kaşığı tereyağı ile yağlayalım ve 1 cay bardağı şekeri tepsiye yayalim. Kısık ateşte seker karamelize olana dek tepsimizi ocakta çevirerek kızartalım. Daha sonra ocaktan alalım ve ıslak bir havlunun üzerinde soğumasını bekleyelim.

Muhallebinin yapılışı: Sütümüzü derin bir tencereye alalım. Şekeri ve ayrı bir kapta soğuk su ile erittiğimiz unu ve nişastayı çırpma teli ile karıştırarak süte ilave edelim. Muhallebimiz kıvama gelinceye kadar karıştırılarak kaynatalım. Ocaktan almadan hemen önce vanilyayı ilave edelim. Soğumuş olan karamelin üzerine dökelim ve kaşık yardımıyla yayarak soğumaya bırakalim. Soğuyan kazandibi dilimleyelim ve kızarmış olan alt kısım üstüne gelecek şekilde tabaklara konulur. Üzerine tarçın serperek servis yapalım.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler