Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

20 Ağustos 2013 Salı

Ev Yapımı Yoğurt

Malzemeler: 1 litre süt, 2 yemek kaşığı yoğurt
Tarif: Sütümüz pastörize değilse geniş bir tencerede kaynatalım ve ılınmaya bırakın. Pastörize süt ise ısıtmamız yeterli. Sütümüz parmak dayanacak sıcaklığa geldiğinde sütten 1 kepçe alarak yoğurt ile iyice karıştıralım ve karışımı tenceredeki süte yavaş yavaş ekleyelim ve karıştıralım. Daha sonra tencerenin kapağını kapatalım ve her tarafını örtecek şekilde kalın bir örtü ile iyice saralım. Sıcak bir yerde 8 saat bekletelim. Daha sonra yoğurdumuzu tencerede yine kapağı kapalı şekilde 24 saat buzdolabında bekletelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder