Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

2 Temmuz 2013 Salı

Tam Bugday Unlu Ekmek-Ketentohumlu


Ekmek makinesi denemelerine başladık. Yiyenler çok beğendi. Benden söylemesi.
Malzemeler
1 su bardağı ılık su, 1/2 su bardağı ılık süt, 3 yemek kasığı sıvı yağ, 3 su bardağı tam buğday unu, 3,5 yemek kaşığı toz şeker, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1,5 yemek kaşığı kuru maya, 3 yemek kaşığı keten tohumu 
Yapılışı
Ekmek makinanızın hamur kabına maya, zeytinyağı ve su ve sütü koyalım. Daha sonra ketentohumu ile karıştırdığımız unu ilave edelim. Kabın iki farklı köşesine şeker ve tuzu koyalım. Ekmeğimizi temel ekmek programında pişirelim. Sıcak servis yapabiliriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder