Profiterol

Hamur Malzemeleri

1 su bardağı un, 1 su bardağı su, 4 yumurta, 1 tatlı kaşığı şeker, 100 gr margarin veya tereyağı, 


Krema Malzemeleri

3,5 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı un, 5 yemek kaşığı şeker, 50 gr. margarin veya tereyağı, 1 paket vanilya
Sos: 2 paket hazır çikolata sosu

Profiterol Toplarının Yapılışı; 
Öncelikle suyu şekerle birlikte kaynatalım ve margarini ilave edelim, margarin eriyince içine unu ilave edelim ve iyice karıştıralım. Karışımı 5-6 dakika kısık ateşte karıştırdıktan sonra ocaktan alalım ve birazcık soğumasını bekleyelim. Karışım biraz soğuyunca içine tek tek yumurtaları kıralım. İlk yumurtayı kırıp iyice karıştıralım sonra diğer yumurtayı kıralım ve bu işlemi yumurtalar bitene dek bu şekilde yapın. Oluşan harcı tatlı kaşığı ile alarak yuvarlak sekil olacak şekilde yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizelim. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dk. kadar pişirelim. Pişince fırını kapatalım ancak fırın kapağını açmayalım. Fırın kapağını hemen acarsanız kabaran profiterol toplarınız hemen sönecektir.

Kremanın Yapılışı ve Servis
Margarin ve vanilya hariç diğer malzemeleri karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Ocağın altını kapatıp margarini ilave edelim ve çırpıcı ile karıştırarak margarini eritelim en son vanilyayı ekleyelim. Bu arada profiterol tepsimizi fırından alalım ve soğuyan profiterol toplarını alt kısımlarından delip kremayı topların içine sıkalım ( sıkma pompası ya da sıkma torbası ile). Krema doldurduğumuz topları ayrı bir servis kâsesine alalım üzerine (paketin üzerindeki tarife gore hazırlamış olduğunuz) çikolata sostan biraz gezdirelim. Servis tabaklarına koyduğunuzda üzerlerine bolca çikolata sosu döküp ikram edelim




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler