Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

6 Temmuz 2013 Cumartesi

Fırında Sebzeli Tavuk

Bizim o gün misafirler olduğu için fazlaca yaptık. Tarifi aşağıda normal ölçüleri ile yazdim. Tarifi Gazetenin verdiği Emine Beder in yemek kitapçığından aldım. Bir kaç küçük değişiklik yaptım.

Malzemeler
4 Adet Tavuk Budu, 5 Orta Boy Patates, 4 Adet Sivribiber, 2 Orta Boy Domates, 1 Yemek Kaşığı Salça, 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ, 4 Diş Sarımsak, 3 orta boy soğan

Hazırlanışı
Patateslerimizi soyalım ve parmak dilimler halinde keselim ve derin bir kâseye alalım. Sivri biberlerimizide temizleyip ince uzun keselim ve patatesin olduğu kâseye aktaralım. Kâsemize tuz ve sıvı yağı ekleyerek karıştıralım. Tavuk butlarını çok az sıvı yağla yağladığımız fırın tepsimize yerleştirelim. Aralarda ve kenarlarda kalan boşluklara patates dilimlerini, sivri biberleri, kalınca doğranmış soğanı ve dilimlenmiş domates dilimlerini yerleştirelim. Daha sonra üzerlerine dilimlenmiş sarımsakları serpelim. 200°’de ısıtılmış fırında butların ve patateslerin üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirelim. Salçayı 1,5-2 su bardağı sıcak su ile ezerek inceltip fırın kabına boşaltalım ve üzerini alüminyum folyo ile kapatalım. Butları ve patatesleri fırında ikinci kez 15-20 dk. Daha pişirerek servis yapalım

Not: İkinci pişme esnasında haşlanmış bezelye de ilave edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder