Fırında Sebzeli Tavuk

Bizim o gün misafirler olduğu için fazlaca yaptık. Tarifi aşağıda normal ölçüleri ile yazdim. Tarifi Gazetenin verdiği Emine Beder in yemek kitapçığından aldım. Bir kaç küçük değişiklik yaptım.

Malzemeler
4 Adet Tavuk Budu, 5 Orta Boy Patates, 4 Adet Sivribiber, 2 Orta Boy Domates, 1 Yemek Kaşığı Salça, 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ, 4 Diş Sarımsak, 3 orta boy soğan

Hazırlanışı
Patateslerimizi soyalım ve parmak dilimler halinde keselim ve derin bir kâseye alalım. Sivri biberlerimizide temizleyip ince uzun keselim ve patatesin olduğu kâseye aktaralım. Kâsemize tuz ve sıvı yağı ekleyerek karıştıralım. Tavuk butlarını çok az sıvı yağla yağladığımız fırın tepsimize yerleştirelim. Aralarda ve kenarlarda kalan boşluklara patates dilimlerini, sivri biberleri, kalınca doğranmış soğanı ve dilimlenmiş domates dilimlerini yerleştirelim. Daha sonra üzerlerine dilimlenmiş sarımsakları serpelim. 200°’de ısıtılmış fırında butların ve patateslerin üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirelim. Salçayı 1,5-2 su bardağı sıcak su ile ezerek inceltip fırın kabına boşaltalım ve üzerini alüminyum folyo ile kapatalım. Butları ve patatesleri fırında ikinci kez 15-20 dk. Daha pişirerek servis yapalım

Not: İkinci pişme esnasında haşlanmış bezelye de ilave edebilirsiniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler