Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

29 Haziran 2013 Cumartesi

Kolay Su Böreği


Malzemeler
6 adet yufka, 4 yumurta, 2 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvıyağ, 2 su bardağı su
İç Malzeme
300gr beyaz peynir veya kıymalı harç ( soğanla kavrulmuş kıyma, maydanoz ve baharat karışımı) , 1 demet doğranmış maydanoz
Hazırlanması
Öncelikle derin bir kapta yumurta, süt, sıvıyağ ve suyu iyice karıştıralım. Fırın tepsimizi çok az sıvı yağla yağlayalım ve yufkamızın birini serelim. Taşan kenarları koparabilirsiniz. Diğer bir yufkayı rulo halinde sarıp 7-8cm'lik parçalar halinde kopararak hazırladığınız sütlü karışıma batıralım ve yan yana tepsiye dizelim. Diğer bir yufka ile daha aynı işlemi tekrar edin. İç malzemesini yayalım. Diğer 2 yufkayı yine parça parça kopararak sütlü karışıma batırıp iç malzemesinin üzerine dizin.
Kalan son yufkayı da en üste kapatarak artan sütlü karışımı böreğin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180C fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Sıcak servis yapın
Kaynak: Sofra Dergisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder