Patatesli Gül Börek



Malzemeler: 4 yufka, 2 yemek kasigi eritilmis tereyagi, 1 cay bardagi aycicek yagi
Ic Harci Icin: Haşlanıp ezilmiş 5-6 adet patates, 2 orta boy doğranmış soğan, 1 yemek kaşığı erimemiş tereyağı, yarım çay bardağı sivi yag, kuru nane, tuz ,pulbiber
Uzeri icin eritilmis tereyagi
Yapilisi: İç harcı için tereyağimizi eritelim ve ince ince doğradigimiz soğanlari kavuralim. Daha sonra ezilmiş patateslerimizi ekleyerek kavuralim. Biraz kavurduktan sonra nane, tuz ve pul biber de eklenerek soğumaya bırakalim. Yufkanin birini tezgaha yayalim. Uzerine tereyagi ve aycicek yagi karisimi surup ortadan ikiye keselim. Diger yufkalarida yani sekilde hazirlayalim. Peynirli karisimi yufkalarin kesik tarafina yayip rulo seklinde saralim. Kendi ekseninde dolayarak gul seklini verelim. Yagladigimiz tepsimize borekleri dizelim. Boreklerimizin uzerine erimis tereyagi surelim ve onceden isittigimiz 200 derece firinda kizarincaya kadar pisirelim. Sicak servis yapabiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler