Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

6 Nisan 2013 Cumartesi

Patatesli Gül Börek



Malzemeler: 4 yufka, 2 yemek kasigi eritilmis tereyagi, 1 cay bardagi aycicek yagi
Ic Harci Icin: Haşlanıp ezilmiş 5-6 adet patates, 2 orta boy doğranmış soğan, 1 yemek kaşığı erimemiş tereyağı, yarım çay bardağı sivi yag, kuru nane, tuz ,pulbiber
Uzeri icin eritilmis tereyagi
Yapilisi: İç harcı için tereyağimizi eritelim ve ince ince doğradigimiz soğanlari kavuralim. Daha sonra ezilmiş patateslerimizi ekleyerek kavuralim. Biraz kavurduktan sonra nane, tuz ve pul biber de eklenerek soğumaya bırakalim. Yufkanin birini tezgaha yayalim. Uzerine tereyagi ve aycicek yagi karisimi surup ortadan ikiye keselim. Diger yufkalarida yani sekilde hazirlayalim. Peynirli karisimi yufkalarin kesik tarafina yayip rulo seklinde saralim. Kendi ekseninde dolayarak gul seklini verelim. Yagladigimiz tepsimize borekleri dizelim. Boreklerimizin uzerine erimis tereyagi surelim ve onceden isittigimiz 200 derece firinda kizarincaya kadar pisirelim. Sicak servis yapabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder