Kıymalı Tepsi Böreği

Malzemeler
İç Harc Malzemeleri: 300 gram kıyma, 3 orta boy kuru soğan, 1/2 demet maydanoz, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 cay kasigi kimyon, 1 cay kasigi karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, tuz
Diger Malzemeler 
4 yufka, 2 yumurta, 1,5 su bardağı ilik süt, yarım çay bardağı sıvıyağ 
Yapilis:
Ic harc malzememizi once hazirlayalim: Soganlarimizi ince ince dograyalim ve sivi yagla yumusayana dek kavuralim daha sonra kiymayi ilave edelim ve suyunu çekene kadar kavuralim. Daha sonra baharatlari ekleyerek sogumaya birakalim. 
Daha sonra boregimizin sosunu hazirlayalim: Bir kasede süt, 1 yumurta ve yağı karıştıralim: harcimiz hazir.
Boregimizi Hazirlayalim: Yagladigimiz firin tepsimize yufkamizin birini yayalim. Yufkamizin ust kisminin her yerine yumurtali karisimdan surelim ve uzerine ikinci yufkayi yayalim.Onada yumurtali karisimdan surelim ve yufkamizin uzerine kiymali ic harcimizi yayalim.Uzerine diger iki yufkamizi aynen ilk ikiyi yaptigimiz gibi yumurtali sosla soslayarak tek tek  kiymali harcin uzerine serelim. Sosun kalanini boregimizin uzerine gezdirelim.Boregimiz artik hazir...175 derece isinmis firinda 35-40 dakika pisirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler