Bisküvili Kolay Pasta

Malzemeler:
4 corba kasigi un, 3 corba kasigi nisasta, 1 paket vanilya, 1 su bardağı toz şeker,1 kg süt, 1 kucuk paket ( 200 ml) krema, 1 yumurtanın sarısı, 1 paket sade pötibör bisküvi, Yarım su bardağı hindistan cevizi
Yapılış:
Tencereye un, şeker ve sütu koyup kaynayana kadar sürekli karıştıralim. Hafifçe katılaşmaya başlayınca yumurta sarısını ekleyelim bir kaç dakika sonra karışımı ateşten alalim ve kremayi ekleyelim. Muhallebimizi biraz soğutalim çünkü çok sıcak muhallebi bisküvileri eritir. Diğer yandan soguk suyla biraz islattigimiz borcama bisküvilerden bir kat dizelim, üzerlerini ortecek kadar muhallebi dökelim, sonra üzerine yine bisküvi dizelim, sonra muhallebinin kalan kismini dökelim. Pasta soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpelim ve dilimleyerek servis yapalim




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler