Çikolatalı Sufle

Malzemeler: 2 su bardağı süt, 6 çorba kaşığı tozşeker, 3 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı tepeleme kakao, 1 paket vanilya, 1 tutam tuz, 4 adet yumurta, 125 gram margarin ya da yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 paket 80 gramlık bitter çikolata

Üzeri için: 1 adet 80 gramlık bitter çikolata, 2 çorba kaşığı pudraşekeri

Yapilis: 6 adet sufle kabının içini margarinle iyice yağlayın. Buzdolabına koyup dondurun. Yumurtaların akını ve sarısını birbirinden ayırın. Bir tencereye süt, tozşeker, un, kakao, vanilya ve tuzu koyup karıştırın. Ocağa oturtun ve karıştırarak iki üç taşım kaynatın. Krema kıvamına gelince ocaktan alın. Margarini ilave edip kendi sıcaklığı ile eritin. Ilınması için kenara alın. Rendelediğiniz çikolata ile yumurta sarılarını teker teker karışıma ekleyip karıştırın. Ayrı bir kaba yumurta aklarını alıp üzerine bir tutam tuz ekleyin. Mikserle kar haline gelinceye kadar çırpın. Tahta bir kaşıkla alarak diğer karışıma ekleyin. Hazırladığınız karışımı kaplara paylaştırın. Bir tepsiye iki parmak su koyup kapları içine oturtun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Üzerine benmari usulü erittiğiniz bitter çikolatayı gezdirin ve pudraşekeri serperek yanindada dondurma ile servis yapalim.

Tarifi sofra dergisinden Elif Korkmazel tarifi. Cok guzel tuttu...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler