Ayran Aşı Çorbası

Malzemeler: 1 yumurta, 1 su bardagi haslanmis asurelik bugday, 1 su bardagi haslanmis nohut, 1.5 su bardagi tam yagli yogurt, 2 yemek kasigi un, 1 su bardagi su, 2 yemek kasigi sivi yag, kuru nane, tuz

Yapilis: Bir kasede yogurdu,yumurtayi, unu su ile iyice cirpalim. Daha sonra bugdayi, nohutu ve siviyagida ilave ederek ocaga alalim. Orta ateste karisimimiz kaynayana kadar karistirarak pisirelim. Kaynamaya baslayinca tuzuda ilave ederek 10 dakika daha kaynatalim. Daha sonra ocaktan alalim ve nane ekleyelim. Isterseniz naneyi yag ve pul biberle kavurarak ta ekleyebilirsiniz. Corbayi hem sicak veya hem soguk sekilde servis edebilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler