Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

9 Şubat 2013 Cumartesi

Süslü Islak Kek


Tarifi arkadasimin verdigi sekilde aynen aktariyorum. 

Malzemeler: 3 yumurta, 1.5 su bardagi seker, 1.5 su bardagi süt , yarım su bardağından az sıvı yağ, 25 gr kakao, 3 su bardagi un, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardagi iri kirilmis ceviz, ve suslemek icin sekilli cikolata, suslemek icin hindistancevizi, 1 paket vanilya

Once  yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Sonra sutu, yagimizi, kakao,ve vanilyamizida ekleyelim ve iyice karistiralim. Bu sıvı karışımın birazıni ayiralim. (daha sonra kekin üzerine dökmek için) Kalan karışıma un ve kabartma tozunu ilave edelim ve tekrar karıştiralim. Ardından kek kalibimizi yağlayalim.  Ben kelepçeli yuvarlak kalıpta yaptım. Hazırladığımiz kekin yarısını yağladığınız kaba dökelim. Bu karisimin uzerine iri iri cevizler koyalim. Üzerine karışımın kalan yarısını dökelim ve fırına verin. 180 derecede 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkınca ilk ayırdığımız kakaolu sıvıyı kekin üstüne dökün sonra üzerini Hindistan cevizi ve çikolatalarla süsleyelim. Sıcak yerseniz ayrı bir güzel oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder