Fındıklı Cezerye

Malzemeler: 5 adet havuc, 1 su bardagi toz seker, 1/2 su bardagi su, 1 su bardagi kiyilmis findik yoksa ceviz, Yarim paket sade petibor biskuvi, 1 paket vanilya

Havuclarimizi soyalim ve rendenin ince tarafiyla rendeleyelim ve tencereye alalim. Uzerine toz sekerimizi ve suyumuzu ekleyip havuclar yumusayana kadar pisirelim, piserken ara sira karistiralim ( Suyunu ceksin, biskuviye havucun islakligi yeter). Ocaktan almaya yakin vanilyamizi ekleyelim. Ocaktan alip, findigimizi, un haline getirdigimiz petibor biskuvimizi ilave edelim. Elimizle istedigimiz buyuklukte parcalar kopartalim ve elimizde yuvarlayalim. Kucuk toplarimizi iyice hindistancevizine bulayalim. Tatlimizi buzdolabinin normal bolumunde 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler