Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

20 Kasım 2012 Salı

Muhallebili Gullac



Malzemeler: 8 yaprak güllaç, 6 su bardagi süt, 1 paket vanilya, 1 su bardagi hindistan cevizi


Muhallebi Malzemeleri: 3,5 su bardagi süt, 1 su bardagi toz şeker, 2 yemek kasigi nisasta, 1 çorba kasigi pirinç unu, 2 yemek kasigi krema ( zorunlu degil, ben lezzet versin diye katiyorum)

Suslemek Icin: 1 nar

Hazirlanis:Once muhallebiyi hazilayabiliriz: Sutumuzu derin bir tencereye alalim ve icine şekeri, nişastayı, pirinç ununu ilave ediyoruz. Karistirarak psiirelim, Kıvamı koyulasinca kremamizida ekleyelim. Biraz daha karıştırdıktan sonra hazir olan muhallebimizi ocaktan alalim. Güllaçımızı ıslatacağımız sütü de ayrı bir tencereye alalım, şekeri, vanilyayıda ilave edelim. Sütümüzü biraz ısındıktan sonra ocaktan alalim. Borcamiziza bir kat güllaç yerleştirelim.Üzerine bir kepçe sütü dökelim.Üzerine hindistan cevizi serpelim. Kirik gullac yapraklarini aralara koyabiliriz.4 kat güllaç yaprağımizi aralarına süt ve hindistan cevizi dökerek yerleştiriyoruz. Güllaç sütü birazcik çekince üzerine muhallebimizi dokelim ve butun yuzeye muhallebiyi iyice dagitalim.  Kalan gullac yapraklarıni da kat aralarına aynı sekilde süt ve hindistan cevizi dökerek üstüste yerleştirelim. Uzerini nar taneleri ile susleyelim. Tatlimizi soguyana kadar biraz bekletelim. Daha sonra dolaba alalım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder