Muhallebili Gullac



Malzemeler: 8 yaprak güllaç, 6 su bardağı süt, 1 paket vanilya, 1 su bardağı Hindistan cevizi
Muhallebi Malzemeleri: 3,5 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 2  yemek kaşığı nişasta, 1 çorba kaşığı pirinç unu, 2 yemek kaşığı krema ( zorunlu değil, ben lezzet versin diye katıyorum
Süslemek İçin: 1 nar

Hazırlanış: Önce muhallebiyi hazırlayabiliriz: Sütü derin bir tencereye alalım ve içine şekeri, nişastayı, pirinç ununu ilave ediyoruz. Karıştırarak pişirelim, Kıvamı koyulaşınca kremayı ekleyelim. Biraz daha karıştırdıktan sonra hazır olan muhallebimizi ocaktan alalım. Güllacı ıslatacağımız sütü de ayrı bir tencereye alalım, şekeri, vanilyayı da ilave edelim. Sütümüzü biraz ısındıktan sonra ocaktan alalım. Borcam a bir kat güllaç yerleştirelim. Üzerine bir kepçe sütü dökelim. Üzerine Hindistan cevizi serpelim. Kırık güllaç yapraklarını aralara koyabiliriz.4 kat güllaç yaprağı aralarına süt ve Hindistan cevizi dökerek yerleştiriyoruz. Güllaç sütü birazcık çekince üzerine muhallebimizi dökelim ve bütün yüzeye muhallebiyi iyice dağıtalım.  Kalan güllaç yapraklarını da kat aralarına aynı şekilde süt ve Hindistan cevizi dökerek üst üste yerleştirelim. Üzerini nar taneleri ile süsleyelim. Tatlıyı soğuyana kadar biraz bekletelim. Daha sonra dolaba alalım. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler