Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

6 Ekim 2012 Cumartesi

Çiğ Börek

Malzemeler; 2 su bardagi un, 2 çorba kaşığı yoğurt,1 yumurta,1 su bardağı ılık su,1 çay kaşığı tuz,Kızartma için sıvıyağ

İç malzeme;250 gr koyun kıyması,1 soğan,3-4 dal maydanoz,1 çay bardağı su,Tuz, karabiber

Kızartmak için;Sıvıyağ Tuz Karabiber
Unumuzu genis bir kaseye alalim. Ortasını havuz gibi açıp yoğurt, yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur kivami elde edinceye kadar yoğuralim. Üzerine nemli bez örterek yarım saat dinlendirelim. 
Diger yandan ic malzememizi hazirlayabiliriz;Soğanı rendeleyelim, maydanozu yıkayıp ince ince dograyalim.  Kıymaya soğan, maydanoz, su, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Hamurları yufkadan biraz kalın olacak şekilde açalim. Yarısına kıymalı karışım yayıp ikiye katlayalim. Kenarlarına parmak uçlarınızla bastırarak yapışmasını sağlayalim. Sıvıyağı tavada kızdırıp  böreklerimizi kızartalim. Sıcak servis yapalim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder