Çiğ Börek

Malzemeler; 2 su bardagi un, 2 çorba kaşığı yoğurt,1 yumurta,1 su bardağı ılık su,1 çay kaşığı tuz,Kızartma için sıvıyağ

İç malzeme;250 gr koyun kıyması,1 soğan,3-4 dal maydanoz,1 çay bardağı su,Tuz, karabiber

Kızartmak için;Sıvıyağ Tuz Karabiber
Unumuzu genis bir kaseye alalim. Ortasını havuz gibi açıp yoğurt, yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur kivami elde edinceye kadar yoğuralim. Üzerine nemli bez örterek yarım saat dinlendirelim. 
Diger yandan ic malzememizi hazirlayabiliriz;Soğanı rendeleyelim, maydanozu yıkayıp ince ince dograyalim.  Kıymaya soğan, maydanoz, su, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Hamurları yufkadan biraz kalın olacak şekilde açalim. Yarısına kıymalı karışım yayıp ikiye katlayalim. Kenarlarına parmak uçlarınızla bastırarak yapışmasını sağlayalim. Sıvıyağı tavada kızdırıp  böreklerimizi kızartalim. Sıcak servis yapalim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler