Tavuk Sote

Malzemeler: 500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk eti, 2 orta boy kuru soğan, 1 adet domates, 2-3 diş sarımsak, 3 ince yeşil biber,2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, damak tadına göre baharat ( ben kuru tarhun koydum süper oldu), sıcak su


Yapılış: Öncelikle soğanlarımızı ve sarımsağı incecik doğrayalım. Yeşil biberlerimizi de doğrayalım. Tavamıza sıvı yağı koyalım soğan, sarımsak, tavuk, doğranmış domates ve sivribiberi ekleyerek 10 dakika kadar kavuralım. Tuz ve istediğimiz baharatları ekleyelim. Sıcak suyumuzu ekleyip kapağı kapatalım ve tavuk etleri yumuşayıncaya kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler