Maydanoz Adeta Sağlık Deposu


Ülkemizde her mevsim bulabileceğimiz maydanozun faydaları saymakla bitmiyor

Maydanozun daha birçok faydasının bulunduğunu söyleyen Diyetisyen ve NLP Uzmanı Serkan Tutar, maydanoz ve suyunun sağlığımız için nelere iyi geldiğini anlattı:

1) Antioksidan özelliği olan maydanoz, vücuda zarar veren serbest radikalleri vücuttan atarak yaşlanmaya karşı etkilidir. Ayrıca bağışıklık sistemi güçlendiricidir.

2) Maydanoz içerisinde bulunan A vitamini ile göz sağlığı içinde önemli bir besin kaynağıdır.

3) Maydanoz suyu içerisinde bulunan yüksek kloroil ile kanı artırarak oksijenin metabolize edilmesini sağlıyor. Ayrıca böbrek, karaciğer ve idrar yollarının temizlenmesine yarıyor.


4) Mide ve bağırsak problemi olan bireylerin maydanoz suyu içmesi ile sindirim sistemi rahatsızlıklarının azaldığı bir gerçektir. Ayrıca şişkinlik için de belirli sıklıklarda içilebilir.

5) Özellikle ödem sıkıntısı olan bireylerin vücutlarındaki fazla suyun atılması için maydanoz suyu kesin çözüm olmakla birlikte sürekli olarak içilmesi önerilmez. Çünkü belirli bir düzeyde içilen maydanoz suyu vücudunuzda ödem olmadığında, vücudunuzun ihtiyacı olan suyun da atılmasına neden olur.
6) Folik asit içeriği yüksek olan maydanoz, sinir sisteminin daha düzenli çalışmasında da önemli bir göreve sahiptir. 

7) Maydanoz yüksek derecede C vitamini içerdiğinden hastalıklara karşı bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede vazgeçilmezdir.

Kaynak posta gazetesi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler