Mantar Corbasi


Malzemeler: 1 paket yani 400 gram mantar, 1,5 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı tereyağı, 4 yemek kaşığı un, 1 lt soğuk su, Karabiber, tuz
Yapilis: Mantarlarımizi iyice yikayalim ve sonra ince, ince doğrayalim. Corbayi yapacagimiz tencerede yağı ve unu pembeleşene dek kavuralim. Daha sonra suyumuzu ilave edelim ve iyice karistiralim. Mantarları, sutu tuzuda ekleyip iyice karistiralim. Corbamiz kaynayana kadar pissin, kaynadıktan sonra 15 dakika kaynatalim. Servis yaparken üzerine karabiber serpelim, ben kirmizi pul biber ve nanede sevdigim icin yagda kavurup ustune attim. Degisik bir lezzet kattı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler