Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

1 Ağustos 2012 Çarşamba

Sıkma


Ic anadoluda somun ekmek yerine yufka ekmek yenir. Koy kadinlari imece usulu bir tam gun bir eve yufka ekmek yaparlar, ekmek yapimi bitince bir guzel cay demlenir ve sıkma yapilir, cayla sıkma yenir. Hem yorgunluk alir, hemde tadina doyum olmaz. Koylerde sac uzerinde yapilir, sehirlerde teflon tavada gayet guzel yapilabiliyor. Sıkmanin patatesli, peynirli, kavurmali, sebzeli gibi bir cok cesidi var. 
  

Malzemeler : 3 Su B. Un, Yarım Pk. Yaşmaya, Tuz, Su, Teflon tavayi yaglamak icin 1 yemek kasigi margarin

İç Harcı İçin: 150 Gr. Beyaz Peynir, 50 Gr. Tulum Peyniri, 1/2 demet Maydanoz, 2 dal yeşil soğan, 1 Çorba K. Tereyağı
Yapilis:  Once ic harcimizi hazirlayalim: Maydonozumumuzu ve soganimizi incecik kiyalim. Bir kasede peynirleri ve tereyaginida ekleyerek iyice karistiralim. Diger yandan genis bir kaseye un, yaşmaya, tuz ve alabildiği kadar suyu koyarak kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene kadar iyice yoğuralim. Hamurumuzdan kucuk parcalar kopartalim ve duz bir zeminde tabak buyuklugunde acalim. Teflon tavamizi margarinle cok hafif yaglayalim ve sıkmamızın her iki yuzunude hafif kizarana kadar pisirelim. Icine ic malzememizden koyarak rulo seklinde saralim. Ayran veya cayla servis yapalim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder