Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

11 Ağustos 2012 Cumartesi

Haşhaşlı Çörek

Cay sohpetlerinde, kahvaltida nereye isterseniz oraya cok yakisiyor. Tadi harika ustelik agizda dagiliyor. Tarifi oktay ustadan ..Cocuklar bile bayildi. Isterseniz ic harcina dovulmus cevizde atabilirsiniz. 
Malzemeler: 3 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, Alabildiği kadar su
İç harcı için:  1 su bardağı haşhaş,Yarım su bardağı mısırözü yağı
Üzeri için 1 yumurta
Yapilisi: Unumuzu genis bir kaseye alalim, tuzu, alabildigi kadar suyu ve 2 corba kasigi siviyagimizi ekleyelim ve hamuru iyice yoguralim. Daha sonra hamuru tepsi buyuklugunde acalim ve üzerine mısırözü yağı ile yumuşatılmış haşhaşı sürelim. İyice her yere yaydıktan sonra elimizle olabildiğince esnetelim. Hamura istediginiz sekli verebilirsiniz. Kimisi dolama yapiyor, kimisi rulo seklinde , kimisi kol boregi seklinde....Bizimkininkide resimdeki gibi oldu. Hamuru ortadan ayirarak iki rulo yaptim. Daha sonra hafif yaglanmis tepsiye yerlestirdim. Elimle rasgele yani hafif yuvarlak kareler gibi sekil verdim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder